אם את בהריון ועובדת במקום עבודה, את בטח מתלבטת איך לספר לבוס שלך… ויותר מכל חוששת מהתגובה!
נשים רבות שנכנסות להריון במהלך העבודה, נקלעות לעיתים למצב בו הן זוכות לתגובות קרירות מצד המעסיק או הממונה הישיר, במצב זה פרנסתן עומדת בסכנה.
חלק מהמעסיקים חוששים להעסיק אישה בהריון עקב מספר סיבות:
- מצבה הפיסי הירוד.
- היעדרות רבה מהעבודה לצרכי בדיקות וטיפולים.
- ימי היעדרות בתקופת חופשת הלידה והארכתה.
- וגורמים אחרים נוספים.
אז מה עושים?
החוק קובע באופן שאינו משתמע לשתי פנים – אסור לפטר אישה בהריון בגלל ההיריון
כלומר, אם הפיטורים הם בקשר להריונה של האישה אזי הם אסורים, אבל האם מותרים בכלל פיטורי אישה בהריון?
חוק עבודת נשים המהווה חלק בלתי נפרד מתוך דיני עבודה זכויות עובדים קובע כי אין לפטר אישה בהיריון אם היא עובדת מעל חצי שנה באותו מקום עבודה.
מעסיק המבקש לפטר עובדת בהריון, נדרש לפנות למשרד הכלכלה ולהגיש בקשה להיתר פיטורי אישה בהריון.
הבקשה נדונה בפני הממונה על עבודת נשים במשרד.
אם קיבלת ממשרד התמ"ת הודעה כי מעסיקך ביקש לפטר אותך, אם ברצונך להגן על זכויותייך – עלייך לפנות לעורך דין דיני עבודה.
מה עושים בהליך הזה בכלל?
- בהליך זה, כדאי שתהיי מיוצגת הן בעריכת התגובה בכתב והן בהכנה לתשאול!
- המעסיק נדרש לפרט מהן הסיבות בגינן הוא מעוניין לפטר אותך בהריון.
- המעסיק חייב לצרף מסמכים רלוונטיים.
- את, העובדת, יכולה להגיב בכתב על בקשת המעביד, לאחר מכן יערכו פגישות במשרד התמ"ת.
- במסגרת הפגישות, יתושאלו כל הנוגעים בדבר, בעניין הפיטורים.
- בסיום ההליך – תתקבל החלטת הממונה – האם ניתן לפטר אותך או לא.
זה המקום לציין כי אם יתגלה קשר בין הפיטורים להריון – לא יינתן היתר לפיטורים!
משרד הכלכלה אסר על פיטוריי, ממשיכים לעבוד?
כן, עם כל אי הנעימות, מעביד שלא מקבל היתר לפטר עובדת בהריון, חייב להמשיך להעסיק אותה באותם תנאים כמו לפני ההיריון!
הגיע הזמן לחזור לעבודה!
עובדת מעל חצי שנה ופוטרת מבלי שנתבקש היתר משרד הכלכלה – פני לייעוץ משפטי בהקדם!
באמצעות הגשת תביעה מקצועית בבית הדין לעבודה תוכלי לזכות בכל התשלומים שנשללו ממך עקב הפיטורים.
המשכורות והתנאים עד לשלושה חודשים לאחר הלידה, כולל דמי אבטלה ולידה, כמובן פיצויי פיטורים ופיצוי של עד 50,000 שקלים בגין הפרת הוראות החוק!
למשרדנו ניסיון רב בייצוג עובדות במשרד הכלכלה ובכתיבת תגובות לבקשות להיתר פיטורים.
עובדת פחות מחצי שנה – גם את מוגנת לפי הוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה!
עובדות אשר אינן מועסקות אצל אותו מעסיק חצי שנה, לא מוגנות בהתאם להוראות חוק עבודת נשים.
האיסור על פיטורי אישה עובדת בהריון נעוץ בהיותנו חברה מתוקנת וצודקת חוק זה תקף גם על פיטורים לאחר חופשת לידה.
לכן יחולו על עובדת זו הוראות חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, גם הוראות חוק זה – אוסרות על פיטורים מטעמי הריון או הורות!
אין כל ספק כי נשים אלו אינן נהנות מההגנה הנרחבת הקבועה בחוק עבודת נשים, תביעה בהתאם להוראות חוק שוויון הזדמנויות לעבודה היא מצומצמת מבחינה כספית.
למרות הכל, בתי הדין ברחבי הארץ נוטים להתחשב בנשים שפוטרו בהריון גם אם לא השלימו חצי שנת עבודה, המציאות מוכיחה כי בתי הדין נוטים לפסוק לטובתן חלק מהזכויות הכלכליות שנשללו מהן עקב הפיטורים!
טיפ חשוב!
חוק שוויון הזדמנויות בעבודה אינו חל על מקום עבודה המעסיק פחות משישה עובדים!
אם את בהריון ונתקלת בתגובה צוננת מצד המעסיק, עלייך לדאוג שכל ההוכחות לתגובות אלו יהיו בידייך; שיחות שימוע, מכתבים, דואר אלקטרוני כדאי לשמור כל מסמך שיוכל להעיד כי פיטורייך נעשו בשל הריונך.
חשוב מאוד – בעניין זכויות נשים בהריון, ישנו יתרון עצום למי שמשתמשת בשירותי משרד מקצועי, הבקיא בהליכים במשרד הכלכלה.
לא כל עו"ד דיני עבודה בקיא בזכויות נשים בהריון!
פיטורין בהריון ללא ידיעת המעביד
החוק אוסר על פיטורין בהריון. הפיטורין בהריון אסורים כאשר ההריון הוא הסיבה או אחת הסיבות לפיטורין, כלומר- פיטורין בהריון מסיבות מקצועיות אינם אסורים.
כאשר מעסיק מפטר עובדת הנמצאת בהיריון, ניתן לתבוע פיצויים מהמעסיק באמצעות תביעה בבית הדין לעבודה. היבט נוסף בו ניתן לפעול כנגד המעסיק הוא בהגשת תלונה למשרד העבודה והרווחה.בכדי למצות את זכויותיך ולפעול בהתאם, יש לפנות אל משרד עו"ד המתמחה בזכויות נשים עובדות בהריון. מומחה בדיני נשים בעבודה יוכל לתת לך הכוונה וייעוץ מקצועי לפעולה כנגד המעסיק. משרדנו מספק מענה מקצועי, אמין, דיסקרטי ויעיל לכל לקוחה במצב רגיש זה תוך הנחיות לפעולה.
פגישת ייעוץ ללא תשלום וללא התחייבות והכל בכדי לסייע לך על הצד הטוב ביותר.
פיטורין בהריון – לממש את זכויותיך בהתאם לחוק
אומרים ש-9 חודשי ההיריון הם היפים ביותר בחייה של כל אישה ואימא לעתיד. בפועל, מדובר בתקופה מאתגרת מבחינה בריאותית ונפשית – ולחלק גדול מהנשים העובדות גם מבחינה מקצועית. נשים עובדות רבות ממשיכות לעבוד לאורך כל חודשי ההיריון עד הלידה ושבות לעבודתן לאחר הלידה, אולם במקרים רבים העובדות ההרות מתנהלת בעבודה עם תחושת חוסר וודאות ויציבות בכל הנוגע למקום עבודתן ואף חוששות מפני פיטורין בהריון.
מעבר לכך, נדמה כי מדובר בתחושה שלעיתים קרובות מדי הופכת למציאות עבור נשים רבות – כאשר מעסיקים רבים פותחים בהליכי פיטורין, שינוי משרה, צמצומים או הרעת תנאים כלפי נשים בהיריון. את מתמודדת עם מצב דומה? על מנת לקבל מידע מקיף על הליך פיטורין בהריון, רצוי לפנות אל עורך דין דיני עבודה המתמחה בתחום נשים עובדות וזכויותיהן. חשוב להבין, כי כבר עם גילוי הרעת התנאים או זימון לשימוע לפני פיטורים ישנה אפשרות לשנות את רוע הגזירה ולהגיש בקשה לתביעת פיצויים מהמעסיק, ואף למנוע את הפיטורים!
אם את חושבת שפוגעים בך במקום העבודה על רקע ההיריון שלך – אל תהססי פני היום אלינו לקבלת ייעוץ מקצועי וליווי בכדי שזכויותייך לא ייפגעו! פיטורים בהריון או הפחתת שכר עלולים לגרום פגיעה בדמי הלידה, בפיצויי הפיטורים שלך, בחזרה לעבודה לאחר הלידה וכיוצ"ב שיכולים להגיע לסכומים גבוהים מאד.
עם הפנייה למשרדנו תידרשי לספק נתונים בסיסיים על עבודתך ; פרק הזמן בו עבדת במקום העבודה, ההטבות והשכר להם היית זכאית וכן הלאה – נתונים אלו ואחרים יסייעו בהמשך הדרך, ובגיבוש אסטרטגיית הפעולה מול המעביד כדי למצות את זכויותייך.
גילוי הריון לאחר פיטורין
בין אם מדובר בפיטורין בהיריון, במהלך חופשת הלידה או שמא מדובר בפיטורין לאחר חופשת הלידה – יש לבחון את זכויותייך ולפעול בהתאם. לקבלת מענה מקצועי, יש לפנות אל משרדנו המספק שירות משמעותי בתחום דיני העבודה: החל משירותי חוות דעת מקצועיות לעובדים בתחומי יחסי העבודה תוך התמחות בזכויות נשים עובדות ולווי משפטי יעיל ודיסקרטי בכל הליכי יחסי העבודה – תביעות בגין פיטורים בהריון, פיטורין שלא כדין, היעדר שימוע, פיטורים ללא שימוע, אפליה בעבודה, ועד לליווי עובדים בהליכי הקפאת הליכים, צווי מניעה, תביעות כספיות ועוד.
פיטורים עובדת בהריון
במסגרת חוק עבודת נשים, חל איסור על פיטורים עובדת בהריון בשל ההריון – שימו לב, הסיבה לפיטורים צריכה להיות ההריון כדי שפיטורים אלו יהיו אסורים! אסור לפטר עובדת בגלל הריון לפי שני חוקים עיקריים: הראשון נוגע לעובדת שהועסקה במקום עבודתה משך 6 חודשים לכל הפחות, זהו חוק עבודת נשים, שקובע כי על פיטורים כאלו צריך לקבל היתר מטעם הממונה על חוק עבודת נשים במשרד העבודה. והשני נוגע בכלל לפיטורים עקב הריון שהם כשלעצמם מהווים אפליה לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
אם גם את מתמודדת עם מצב מורכב זה, וברצונך לברר את זכויותיך, ניתן ליצור קשר עם משרדנו לקבלת ליווי, ייעוץ והדרכה כיצד לפעול במצב זה.
משרדנו מבצע ליווי ומענה להליכי פיטורים במשרד העבודה והרווחה, כולל כתיבת התגובה של העובדת, ליווי והכנה לחקירות במשרד העבודה ועד לקבלת ההחלטה במשרד העבודה כמו גם, ליווי העובדת בהגשת תביעות וייצוג בערכאות משפטיות בתביעות כנגד מעביד שפיטר עובדת בגלל הריון.
משרד זה מחזיק בניסיון רב בתחום יחסי העבודה, ומעניק שירותי ייעוץ ליווי משפטי וייצוג בתיקים בבתי הדין לעבודה ומול הרשויות.
פיטורים עובדת בהריון – איך תוכלי למצות את האפשרויות השונות?
9 חודשי ההיריון הם תקופה קסומה ומרגשת עבור נשים רבות; תקופה בסיומה יגיחו לאוויר העולם חיים חדשים. עם זאת, במקרים שונים, נשים בהיריון עלולות למצוא עצמן מפוטרות ממקום עבודתן, בעיצומה של תקופתה ההריון. חשוב להדגיש, בשלב זה, כי פיטורים עובדת בהריון בגלל ההיריון – הם אסורים!
האם צריך לקבל היתר ממשרד העבודה או לא? תלוי בתקופת העבודה, אבל בכל מקרה אסור לפטר בגלל הריון!
קצת מסובך? נכון, בגלל שיש מגוון חוקים שאוסרים על פיטורים אלו, החל מחוק עבודת נשים ועד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, ועלייך לברר במדויק מה מצבך המשפטי הפרטי.
משרד העבודה והרווחה לא יעניק היתר פיטורים במקרים בהם סיבת המעסיק לפיטורים היא ההיריון, אולם כדי לוודא שזה המצב עלייך להיערך לכתוב את גרסתך בליווי עורך דין מומחה בתחום מיד עם קבלת ההודעה כי המעביד פנה לקבלת היתר. כדאי שתקבלי ייעוץ וליווי בהליך זה על מנת להימנע מפיטורים!
כך או כך, אם גם את מתמודדת עם פיטורים בחודשי הריונך, ואת מאמינה כי מדובר בפיטורים ללא הצדקה, עלייך להתייעץ עם עורך דין בתחום דיני העבודה – ולממש את זכויותייך במלואן.
בין אם מדובר בהגשת תלונה כנגד המעסיק, הגשת תביעת פיצויים על בסיס חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה או חוק עבודת נשים ובין אם מדובר בפעולה אחרת – בזכות הליווי המקצועי של עו"ד, תוכלי להתנהל ברוגע ובמקצועיות.
פיטורים של אישה בהריון
חוק עבודת נשים מגן לרוב על נשים בהריון שצברו ניסיון של חצי שנה במקום עבודתן. עם זאת, חוק שוויון ההזדמנויות בעבודה מגן עליהן כבר מהשלב הראשון. מנגד – כל אחד מהחוקים מעניק פיצוי אחר לאישה שפוטרה בהריון וצריך לבחון כל מקרה לגופו.
אם את עומדת לפני פיטורים בהריון נשמח לסייע לך בפגישת ייעוץ ללא תשלום על מנת לבחון את המצב המשפטי שאת נמצאת בו ולראות כיצד ניתן לעזור לך לקבל את זכויותייך.
הרעת תנאים בהריון
חודשי ההיריון נחשבים כאחת התקופות המרגשות בחייה של כל אישה, ורוב הנשים עובדות במהלך ההיריון. בפועל, תקופה זו עלולה להביא עמה קשיים רבים לעובדות שנאלצות להיעדר לעיתים מעבודתם עקב בדיקות או הוראות רופא אחרות. מעסיקים רבים אף נוהגים שלא בהגינות כלפי נשים בהריון גם כאשר אלו לא נעדרות מעבודתן והכל בגלל פחד לא מוסבר של "מה יהיה אחרי הלידה?", "איך היא תצליח לעבוד עם ילד קטן ולהיות מרוכזת בעבודה?", "האם היא תחזור לעבודה לאחר חופשת לידה?" ועוד…
הרעת תנאים בהריון היא אחת הדוגמאות הבולטות לקשיים שנשים יכולות לחוות כעובדות במהלך הריונן. במקרים בהם את חווה הרעה בתנאי העסקתך בהריון, יש לפנות אל משרד עורכי דין המתמחה בטיפול בנשים עובדות בהריון ויכול לפעול מול משרד העבודה ומול בית הדין לעבודה.
משרדנו, שהוקם ב-2007, מטפל בכל זכויות העובדים והעובדות בעבודה תוך מתן תשומת לב אישית ורגישות למצבים הפרטיים של כל לקוח ולקוח. בין לקוחות החברה נמנים ארגונים גדולים המעסיקים מאות עובדים, כמו גם עובדים הפונים בתביעות כנגד המעסיקים להסדרת זכויותיהם הסוציאליות.
הרעת תנאים בהריון – מה חשוב לדעת?
כאמור, 9 חודשי ההיריון אמורים להיות התקופה המאושרת בחייה של כל אישה. הרי בסיומם יגיחו חיים חדשים לאוויר העולם. בפועל, נשים הריוניות רבות מתמודדות עם אתגרים שונים במקום עבודתן – כאשר בין היתר, תנאי העסקתן משתנים לרעה, היחס משתנה, יחד עם הפחתות שכר או שינויים במשרה ואף לעיתים הודעה על פיטורין (פיטורים). אמנם החוק אוסר על מעביד לפטר אישה עקב ההיריון או לפגוע בהיקף המשרה של עובדת בהיריון או לפגוע בגובה הכנסתה. בפועל, לצערנו הרעת תנאים בהריון, הפחתות שכר או פיטורים היא המציאות עבור נשים רבות.
במצב מורכב מסוג זה, יש לפנות אל עורך דין בתחום דיני העבודה – ולקבל הנחייה וייעוץ לפעולה במסגרת משרדי הממשלה הרלבנטיים או במסגרת בית הדין לעבודה. יש לציין כי פגיעה בתנאי העבודה של נשים בהריון יכולה לגרום נזק כלכלי כבד שכן חוק שוויון בעבודה וחוק עבודת נשים מגנים על העובדת ההרה גם לאחר הלידה ומקנים לה זכויות כלכליות גם לאחר הלידה. על המעסיק חל איסור לפטר עובדת – במהלך ההיריון, לאורך חופשת הלידה, כמו גם לאורך 90 ימים מתום חופשת הלידה. כדי למצות את זכויותיכן במלואן, כדאי לפנות לעורך דין מומחה בתחום דיני העבודה אשר יוכל לסייע ולהסביר את אופן הפעולה במקרים אלו וילווה אתכן לאורך כל התהליך.
הרעת תנאים לעובדת בהריון
הרעה בתנאי ההעסקה של עובדת בהריון באה לידי ביטוי במגוון דרכים. בהתאם, ישנן דרכים שונות באמצעותן ניתן להתמודד עם כך. לסיוע וטיפול משפטי מקצועי, תוכלו ליצור קשר עם משרדנו. משרד מוביל זה פועל מזה שנים רבות בתחום יחסי העבודה, ומתמחה בכל ההליכים המשפטיים והאלטרנטיביים – כולל היתרי פיטורים במשרד התמ"ת, ניסוח הסכמי עבודה לעובדים וכן הלאה.